Πράξη ανθρωπιάς στην Ξάνθη: Οδηγός διέσωσε άνδρα που πνιγόταν στη μέση του δρόμου με λαβή Χάιμλιχ (Βίντεο)
Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών
Ένας οδηγός αντιλήφθηκε ότι ένας άνδρας πνιγόταν από ξένο σώμα ενώ βρισκόταν στον δρόμο στην Ξάνθη. Χωρίς να χάσει χρόνο, έσπευσε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες
Άμεσα σταμάτησε στο σημείο και έκανε τη λαβή Χάιμλιχ στον άνδρα, με αποτέλεσμα να του σώσει τη ζωή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το περιστατικό σημειώθηκε στη μέση του δρόμου με αρκετούς περαστικούς να κοιτάνε τη διάσωση.
Ο οδηγός είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και γνώριζε πώς να πραγματοποιήσει τη λαβή σε κατάσταση πνιγμονής, ενώ η άμεση αντίδρασή του και η ψυχραιμία που κράτησε, στάθηκαν καθοριστικά στη διάσωση του ανθρώπου.
Η λαβή Χάιμλιχ
Η λαβή Χάιμλιχ εφαρμόζεται σε περιστατικά πνιγμονής, όταν ένα άτομο δεν μπορεί να αναπνεύσει εξαιτίας απόφραξης του αεραγωγού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η άμεση και σωστή αντίδραση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Η εταιρεία που εργάζεται ο οδηγός, με ανακοίνωσή της, συνεχάρη τον εργαζόμενό τηςκαι ευχαρίστησε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή του στην εκπαίδευση του προσωπικού της. «Η εταιρεία μας θέλει να συγχαρεί θερμά οδηγό της, ο οποίος κατάφερε να σώσει μια ανθρώπινη ζωή την Παρασκευή 31/07/2026 στην πόλη της Ξάνθης, χρησιμοποιώντας τη λαβή Χάιμλιχ. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη συμβολή του στην εκπαίδευση των υπαλλήλων μας πάνω σε τεχνικές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και λαβών, αποτέλεσμα της οποίας απέβη σωτήριο».
En