Δολοφονία ψυχολόγου στην Αργολίδα: Στον ανακριτή Ναυπλίου οι δύο Ινδοί που κατηγορούνται για το έγκλημα (Βίντεο)
Το χρονικό της υπόθεσης
Στον ανακριτή Ναυπλίου οι δύο συλληφθέντες για τη στυγερή δολοφονία του 59χρονου ψυχολόγου που ομολόγησαν την πράξη τους μετά από 9 ημέρες ερευνών
Την πόρτα του ανακριτή Ναυπλίου πέρασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 20 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη στυγερή δολοφονία του 59χρονου ψυχολόγου στην Αργολίδα. Η μεταγωγή των δύο φερόμενων ως δραστών στις δικαστικές αρχές ρίχνει αυλαία στο πολυήμερο θρίλερ της εξαφάνισης του άτυχου άνδρα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί για εννέα ημέρες.
Δολοφονία ψυχολόγου στην Αργολίδα: Το χρονικό της υπόθεσης
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της 25ης Ιουλίου, όταν συγγενικό πρόσωπο του 59χρονου δήλωσε την εξαφάνισή του στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου. Από την ενδελεχή και συνδυαστική έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι το βράδυ της 24ης Ιουλίου οι δύο αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο όχημα του θύματος και μετέβησαν μαζί του σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλιέων.
Εκεί, αφού τον ακινητοποίησαν, του κατάφεραν χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από το θύμα χρηματικό ποσό, το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και το αυτοκίνητό του, το οποίο εγκατέλειψαν αργότερα σε λόφο κοντά στην περιοχή όπου διέμεναν.
Εννέα ημέρες ερευνών
Για τον εντοπισμό του 59χρονου εξελίχθηκε μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης που διήρκεσε συνολικά εννέα ημέρες. Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας, καθώς και δεκάδες εθελοντές.
Τελικά, η σορός του άτυχου ψυχολόγου εντοπίστηκε στις 2 Αυγούστου μέσα σε χωράφι στην Κάντια Αργολίδας, σε προχωρημένη αποσύνθεση, καθιστώντας αναγκαία τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Στο σημείο μετέβη αμέσως ιατροδικαστής καθώς και κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών για την αυτοψία και τη συλλογή στοιχείων.
Η σύλληψη
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στις 2 Αυγούστου σε περιοχές της Αττικής, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ομολόγησαν την πράξη τους κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους, ενώ την προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ναυπλίου.
En