Αριθμητική ασυμφωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων και τις καταγγελίες του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, για οκτώ φερόμενους βιασμούς τουριστριών στη Ζάκυνθο από τις 15 Ιουνίου, παρατηρείται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε οκτώ περιστατικά, τη στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία έκανε λόγο για τρία καταγγελθέντα περιστατικά και δύο συλλήψεις από τον Μάιο του 2026 μέχρι και του Σωτήρος (6 Αυγούστου). Ο Μιχάλης Γιαννάκος, μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς τόνισε ότι πέρυσι είχαν καταγγελθεί, έως το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, τρία περιστατικά. 

Διαβάστε: Σοκ στη Ζάκυνθο: Οκτώ καταγγελίες για βιασμό μέσα σε 20 ημέρες

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 2026 έως και την 6η Αυγούστου 2026 έχουν καταγγελθεί σε αρμόδια Υπηρεσία μας τρία περιστατικά, για τα οποία ακολουθήθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές, ιατροδικαστικές και υγειονομικές Αρχές και έχουν πραγματοποιηθεί δύο συλλήψεις.

Οι Υπηρεσίες μας παραμένουν προσηλωμένες στη διερεύνηση κάθε σχετικής καταγγελίας, στην προστασία των θυμάτων και στην αξιόπιστη ενημέρωση της κοινής γνώμης, με βάση αποκλειστικά τα επίσημα και επιβεβαιωμένα στοιχεία».