Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς το απόγευμα της Κυριακής βρέθηκαν σε εξέλιξη τρία διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς σε Κορωπί, Γιαννούλη Σουφλίου και Παγούρια Κομοτηνής. Το πιο ισχυρό μέτωπο καταγράφηκε στο Κορωπί Αττικής, όπου η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση λίγο πριν από τις 16:00.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Αττική, στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή σε «πολύ υψηλή» κατάσταση κινδύνου.


Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί - Νψρίτερα 112 για ετοιμότητα 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση κοντά σε κατοικίες στο Κορωπί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της. Νωρίτερα, ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις που επιχειρούσαν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:00, ενώ μέσα σε λίγη ώρα κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή επιπλέον επίγειων δυνάμεων στην περιοχή. Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 84 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και της 1ης ΕΜΑΚ, εθελοντές και 24 πυροσβεστικά οχήματα.

Ισχυρή παραμένει και η παρουσία των εναέριων μέσων. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού, υποστηρίζοντας τις επίγειες δυνάμεις. Στην επιχείρηση συνδράμει παράλληλα ο Δήμος Κρωπίας με υδροφόρες.

Ήχησε το 112

Λόγω της πυρκαγιάς, στις 16:12 ενεργοποιήθηκε το 112, με μήνυμα για την ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.


Λάθος συναγερμός για τη Γιαννούλη Σουφλίου

Παρά την κινητοποίηση εναέριων μέσων για το περιστατικό στη Γιαννούλη Σουφλίου, για το οποίο ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στις 15:20 το μεσημέρι, έγινε έλεγχος στην ευρύτερη περιοχή και δεν εντοπίστηκε καπνός.


Φωτιά και στα Παγούρια Κομοτηνής

Στη Ροδόπη, υπό έλεγχο τέθηκε το μέτωπο στην περιοχή Παγούρια Κομοτηνής επίσης σε χαμηλή βλάστηση. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε περίπου στις 15:00, με 10 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα να επιχειρούν στο σημείο, έχοντας τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου Κομοτηνής. Και εκεί ο δείκτης επικινδυνότητας βρίσκεται στην κατηγορία 3, γεγονός που κρατά τις δυνάμεις σε αυξημένη επιφυλακή. 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε στη 1 και μισή το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σπήλαιο Ορεστιάδας, η οποία παραμένει σε εξέλιξη.