Μαγνησία: Καταδικάστηκε 18χρονος που ξυλοκόπησε ανήλικο σε γυμναστήριο μετά από καβγά για τη χρήση οργάνου
Απίστευτο περιστατικό
18χρονος γρονθοκόπησε ανήλικο σε γυμναστήριο στη Σούρπη Μαγνησίας, προκαλώντας του τραυματισμούς στο πρόσωπο και στον λαιμό
Ένοχος κρίθηκε ένας 18χρονος, αλβανικής καταγωγής, που ξυλοκόπησε ανήλικο σε γυμναστήριο στη Σούρπη Μαγνησίας, μετά από καβγά για τη χρήση ενός οργάνου. Ειδικότερα, το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή. Παράλληλα, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα για την αναγνώριση ελαφρυντικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του thenewspaper.gr.
Το χρονικό του περιστατικού στη Μαγνησία
Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, όταν δύο αδέλφια βρίσκονταν σε γυμναστήριο στη Σούρπη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο ανήλικος μαζί με έναν φίλο του ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον 18χρονο και τον ανήλικο αδελφό του, με αφορμή τη χρήση ενός οργάνου γυμναστικής. Ο 18χρονος φέρεται να γρονθοκόπησε τον ανήλικο, προκαλώντας του τραυματισμούς στο πρόσωπο και στον λαιμό.
Η ακροαματική διαδικασία
Στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα του ανηλίκου, η οποία ανέφερε πως ο ανήλικος είχε εμφανή σημάδια στο πρόσωπο. Παράλληλα, είχε εκδορές στην περιοχή του λαιμού. Η ίδια υποστήριξε ότι ο γιος της υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία.
Ακολούθησε η κατάθεση ενός ακόμη μάρτυρα, ο οποίος είχε και μακρινή συγγένεια με τον ανήλικο. Όπως ανέφερε, ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου απομακρύνθηκε από το όργανο γυμναστικής και στη συνέχεια οι δύο φίλοι πήγαν να συνεχίσουν την προπόνησή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο ανήλικοι εκδιώχθηκαν από το σημείο, με τον 18χρονο να φέρεται να τους λέει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα ανήκε στον ίδιο. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος χτύπησε με 3 γροθιές τον ανήλικο.
Μάρτυρας υπεράσπισης, ο οποίος βρισκόταν στο γυμναστήριο, ότι ήταν ο ίδιος που παρενέβη για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους. Όπως ανέφερε, οι δύο φίλοι πήγαν προς το όργανο γυμναστικής και είπαν ότι θα προπονούνταν οι ίδιοι. Ο 15χρονος αδελφός του κατηγορούμενου φέρεται να τους απάντησε: «Θα τελειώσω εγώ πρώτα και μετά θα ξεκινήσετε εσείς». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι δύο φίλοι άρχισαν να σπρώχνουν τον 15χρονο. Τότε ο 18χρονος έσπρωξε τους δύο ανήλικους και προσπάθησε να υπερασπιστεί τον αδελφό του.
En