Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 59χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών προκάλεσε έξι διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, κινούμενος μάλιστα με το αυτοκίνητό του από σημείο σε σημείο.

Διαβάστε: Μέσα σε 5 µέρες 33 συλλήψεις για εµπρησµούς: Κατά συρροή "µπουρλοτιέρης" ο άνθρωπος που έκαψε την Κεφαλονιά - Χειροπέδες σε δύο και για την πυρκαγιά στο Πόρτο Γερµενό


Η κατηγορία που αντιμετωπίζει

Ο 59χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση.

Η σύλληψή του ήρθε έπειτα από έρευνα για μια σειρά πυρκαγιών που είχαν αρχίσει να προκαλούν έντονο προβληματισμό στις Αρχές, καθώς εκδηλώνονταν διαδοχικά στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου, στον Δήμο Δέλτα.


Έξι φωτιές σε διαφορετικά σημεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Πυροσβεστικού Σώματος, ο 59χρονος φέρεται να κινούνταν με το όχημά του και να έβαζε φωτιές σε ξηρά χόρτα, καλαμιές και αγροτικές εκτάσεις.

Το πρώτο περιστατικό που του αποδίδεται σημειώθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά από την οποία έγιναν στάχτη περίπου 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 9 Αυγούστου, εκδηλώθηκε νέα φωτιά στην ίδια ευρύτερη περιοχή. Αυτή τη φορά κάηκαν περίπου 15 στρέμματα.

Το μπαράζ, σύμφωνα με την έρευνα, κορυφώθηκε την Τρίτη 11 Αυγούστου. Ο 59χρονος φέρεται να κινήθηκε και πάλι στην περιοχή της Σίνδου και να προκάλεσε τέσσερις ακόμη διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

Συνολικά, οι Αρχές τού αποδίδουν έξι εμπρηστικές ενέργειες, με τα Ανακριτικά Κλιμάκια να συγκεντρώνουν τα στοιχεία που οδήγησαν τελικά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή του.


Στον εισαγγελέα ο 59χρονος

Η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του αρμόδιου Ανακριτικού Κλιμακίου ήταν άμεση, καθώς οι διαδοχικές πυρκαγιές στην ίδια περιοχή είχαν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνητών.

Μετά τη σύλληψή του σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση, ενώ ο 59χρονος οδηγείται ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.