Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Νέο πύρινο μέτωπο ανάμεσα σε Δρυμώνα και Κοσκινά - Ισχυρές δυνάμεις στη μάχη
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες
Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στην Αιτωλοακαρνανία με τη φωτιά να καίει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Δρυμώνας και Κοσκινάς, στον Δήμο Θέρμου
Νέος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (13/08) στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Δρυμώνας και Κοσκινάς, στον Δήμο Θέρμου. Η νέα φωτιά εκδηλώθηκε σε μία ημέρα κατά την οποία οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, με την περιοχή να βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για το νέο μέτωπο περίπου στις 17:15 και ακολούθησε άμεσα ισχυρή κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.
Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Στη μάχη 55 πυροσβέστες και έξι εναέρια μέσα
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν κινητοποιηθεί 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 14 πυροσβεστικά οχήματα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνδρομή από αέρος, καθώς για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, στην επιχείρηση συνδράμει ο Δήμος Θέρμου με υδροφόρες, προκειμένου να υποστηριχθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρυμώνας Αιτωλοακαρνανίας. Κινητοποιήθηκαν 55 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 5 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 13, 2026
Το γεγονός ότι η πυρκαγιά καίει δασική έκταση μεταξύ δύο οικισμών έχει οδηγήσει σε σημαντική κινητοποίηση από τα πρώτα λεπτά, με τις δυνάμεις να επιχειρούν για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.
Για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά έχει ήδη κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αιτωλοακαρνανίας.
En