Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής: Περισσότερες οι αφίξεις από τις αναχωρήσεις
Τα τελευταία στοιχεία
Η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παραμένει αυξημένη, καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου
Ενδεικτικά, χθες Δευτέρα (24/08) από τα λιμάνια της Αττικής αναχώρησαν 33.372 επιβάτες, ενώ στις πύλες εισόδου της Αττικής έφτασαν 50.707 άτομα. Η εικόνα αυτή αποτυπώνει τη σημαντική επιστροφή των εκδρομέων, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι η επιβατική κίνηση προς τα νησιά έχει σταματήσει. Για σήμερα Τρίτη (25/08) έχουν προγραμματιστεί 22 αναχωρήσεις πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, ενώ σημαντική είναι η κίνηση και από τα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής.
Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια της Αττικής
Από τη Ραφήνα αναμένεται να αναχωρήσουν 14 πλοία, ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 8 αναχωρήσεις. Η εικόνα που επικρατεί στον Πειραιά είναι χαρακτηριστική της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου: αρκετοί ταξιδιώτες επιστρέφουν από τις διακοπές τους, ενώ άλλοι μόλις τώρα ξεκινούν για κάποιον νησιωτικό προορισμό.
Οι Κυκλάδες, αλλά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν ακόμη και μια σύντομη απόδραση προς τα νησιά, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος οδεύει προς το τέλος του.
Οι Κυκλάδες αποτελούν διαχρονικά έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, προσελκύοντας τόσο Έλληνες όσο και ξένους επισκέπτες. Η μοναδική φυσική ομορφιά τους και η μεγάλη ποικιλία επιλογών για διακοπές εξακολουθούν να τις κρατούν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.
Οι προτιμήσεις των εκδρομέων
Παράλληλα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια πιο σύντομη απόδραση, καθώς η πρόσβαση από την Αττική είναι εύκολη και γρήγορη. Μπορεί η επιστροφή των εκδρομέων να έχει πλέον ενταθεί, ωστόσο η αυξημένη κίνηση στα λιμάνια δείχνει ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει.
Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες συνεχίζουν να επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους, με τον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο να παραμένουν σε πλήρη λειτουργία και την επιβατική κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
En