Θεσσαλονίκη: Μπήκε με κυνηγετικό όπλο σε ψιλικατζίδικο και άνοιξε πυρ - "Ακούστηκαν δύο μπαμ"
Αναστάτωση στο κέντρο της πόλης
Στη Θεσσαλονίκη ένας 40χρονος φέρεται να επέστρεψε με κυνηγετικό όπλο σε ψιλικατζίδικο μετά από διαπληκτισμό και να πυροβόλησε μέσα και έξω από το κατάστημα
Η Θεσσαλονίκη αναστατώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (30.08.2026), όταν ένας 40χρονος φέρεται να άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο μέσα και έξω από κατάστημα ψιλικών και καφέ στην οδό Κασσάνδρου, στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο άνδρας είχε προηγουμένως διαπληκτιστεί με υπάλληλο του καταστήματος για άγνωστη αιτία, αποχώρησε και στη συνέχεια επέστρεψε οπλισμένος. Ο 40χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές στο εσωτερικό του καταστήματος και τουλάχιστον τρεις φορές στον εξωτερικό χώρο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμό.
Διαβάστε: Βριλήσσια: Γυναίκα έκανε παρατήρηση σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα - Την έσπρωξε και τραυματίστηκε
Θεσσαλονίκη: Ο διαπληκτισμός και η επιστροφή με το κυνηγετικό όπλο
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε κατάστημα ψιλικών και καφέ στην οδό Κασσάνδρου, με τις αρχές να ερευνούν πλέον τι ακριβώς προηγήθηκε της ένοπλης επίθεσης. Ο 40χρονος σύμφωνα με το newsit.gr φέρεται να είχε λογομαχία με υπάλληλο του καταστήματος και στη συνέχεια να έφυγε από το σημείο. Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέστρεψε έχοντας μαζί του κυνηγετικό όπλο. Τότε φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές μέσα στο κατάστημα, ενώ ακολούθησαν τουλάχιστον ακόμη τρεις πυροβολισμοί στον εξωτερικό χώρο. Παρά την επικινδυνότητα του περιστατικού και το γεγονός ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν άνθρωποι μέσα στο κατάστημα, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε: «Εγώ είδα έναν τύπο από τη μέση και πάνω γυμνό να κρατάει στο χέρι του μια άσπρη μπλούζα και κάτι άλλο ήτανε. Μου λένε ότι ήτανε μπουφάν, κάτι, έκρυβε από κάτω. Λέω “τι κρατάει αυτός τώρα από κάτω;”.
"Το έβγαλε και ακούω δύο μπαμ, μπαμ"
Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας συνέχισε περιγράφοντας τις στιγμές που ακολούθησαν: «Ήταν φτιαγμένος, σουρωμένος. Το έβγαλε και ακούω δύο μπαμ, μπαμ. Λέω “τι έκανε ρε;” Κροτίδα πέταξε δύο φορές, δύο φορές ακούστηκε. Ρώτησα τα παιδιά. Λέω “τι μπαμ ήταν αυτό;” Λέει “πυροβόλησε στο ταβάνι”. Αυτά τα δύο κοριτσάκια είναι μέσα. Τι φταίγαν τα κοριτσάκια τώρα; Αυτός είχε κάποιο λόγο για να το κάνει. Δεν ξέρω αν προηγήθηκε τίποτα. Εγώ έβγαλα το συμπέρασμα ότι είχε κάποιο λόγο για να το κάνει αυτός ο άνθρωπος. Στα καλά καθούμενα δεν πας να πυροβολήσεις μέσα σε ένα μαγαζί».
Μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκε η αστυνομία και ο 40χρονος συνελήφθη. Ο άνδρας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, καθώς και η αιτία του διαπληκτισμού που φέρεται να προηγήθηκε. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να αποσαφηνίσουν τη σειρά των γεγονότων, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, παρά τους πυροβολισμούς μέσα και έξω από το κατάστημα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός κάποιος τραυματισμός.
En