Υποκλοπές: Νέα μηνυτήρια αναφορά από εν ενεργεία υπάλληλο της ΕΥΠ
Νέα εξέλιξη
Νέα διάσταση στο σκάνδαλο των υποκλοπών δίνει η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον εν ενεργεία υπάλληλο της ΕΥΠ, Γιάννη Παπαδόπουλο
Όπως επισημαίνεται στη μήνυση, η συγκεκριμένη υπόθεση διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες περιπτώσεις θυμάτων του Predator, καθώς αφορά την επιμόλυνση του κινητού τηλεφώνου εν ενεργεία στελέχους της ΕΥΠ. Λόγω της ιδιότητας και των υπηρεσιακών του καθηκόντων, το συγκεκριμένο στέλεχος διαχειρίζεται εξαιρετικά ευαίσθητες, άκρως απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Υποκλοπές: Τι αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ενδεχόμενη διαρροή των πληροφοριών αυτών σε τρίτους και, μάλιστα, σε ιδιώτες, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και να συνιστά πράξη κατασκοπείας.
Παράλληλα, ζητείται να διευρυνθεί ο κύκλος των ερευνών των δικαστικών αρχών, προκειμένου να αποκαλυφθεί το σύνολο του δικτύου που φέρεται να εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις και να ταυτοποιηθούν όλα τα πρόσωπα που συμμετείχαν ή συνέδραμαν σε αυτό, είτε ως ηθικοί αυτουργοί είτε ως συναυτουργοί ή συνεργοί.
En