ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 19 από τους 22 κατηγορούμενους για παράνομες επιδοτήσεις - Οι ποινές που επιβλήθηκαν
Η απόφαση του δικαστηρίου
Την ενοχή 19 κατηγορουμένων αποφάσισε το δικαστήριο για το σκέλος της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά τη λήψη αγροτικών επιδοτήσεων για εκτάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 19 από τους συνολικά 22 κατηγορούμενους για το σκέλος της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά τη λήψη αγροτικών επιδοτήσεων για εκτάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, προερχόμενοι από την Κρήτη, εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές εκτάσεων σε περιοχές όπως η Άνδρος, η Κάσος, η Κάλυμνος, η Νίσυρος, η Καστοριά και η Φλώρινα.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ποινές για τους καταδικασθέντες
Σε 14 από τους 19 καταδικασθέντες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από ένα έως δύο έτη, με τριετή αναστολή. Όπως προέκυψε από την υπόθεση, οι συγκεκριμένοι είχαν λάβει επιχορηγήσεις που κυμαίνονταν από 25.000 έως 85.000 ευρώ.
Για τους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι ως απλοί συνεργοί, το δικαστήριο επέβαλε σε έναν ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ενώ στους άλλους τέσσερις επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές από 8.500 έως 11.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αναγνώρισε, κατά πλειοψηφία, σε 18 από τους 19 καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, καθώς ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας, εντεταλμένος στην ευρωπαϊκή εισαγγελία, Διονύσης Μουζάκης, ζήτησε την ενοχή και την 22 κατηγορουμένων στην υπόθεση.
En