Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Κάρυστο Ευβοίας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και ισχυρή, με 32 πυροσβέστες και έξι εναέρια μέσα να ρίχνονται στη μάχη, ενώ λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς ενεργοποιήθηκε και το 112.

Φωτιά στην Κάρυστο: Συναγερμός και μήνυμα από το 112  

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για την πυρκαγιά περίπου στις 11:30 της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 20ής ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι και η επιχείρηση από αέρος, καθώς για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Καρύστου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Μήνυμα από το 112: Συνεχής εικόνα με drone

Μόλις 15 λεπτά μετά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις 11:45, εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. 


Σημειώνεται ότι σήμερα η περιοχή της Καρύστου βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 3.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone, μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας, παρακολουθώντας την εξέλιξη του μετώπου. Παράλληλα, για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Εύβοιας.