Χανιά: Τουρίστας ζήτησε αποζημίωση επειδή τον τσίμπησαν κουνούπια - "Καταστράφηκαν οι διακοπές μου"
Η απρόσμενη απαίτηση Βρετανού τουρίστα στην Κρήτη
Τα Χανιά έγιναν το σκηνικό ενός ασυνήθιστου περιστατικού με Βρετανό τουρίστα να εγκαταλείπει το ξενοδοχείο του και να ζητά επιστροφή χρημάτων επειδή δέχθηκε τσιμπήματα από κουνούπια
Τα Χανιά αποτέλεσαν το σκηνικό μιας ασυνήθιστης τουριστικής διαμαρτυρίας, όταν Βρετανός επισκέπτης εγκατέλειψε το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο μερικής ή ακόμη και ολικής επιστροφής των χρημάτων του, επειδή, όπως υποστήριξε, είχε δεχθεί πολλά τσιμπήματα από κουνούπια. Ο τουρίστας ανέφερε ότι μετά το περιστατικό "η ψυχολογία του ήταν χάλια και καταστράφηκαν οι διακοπές του", ενώ έστειλε ως αποδεικτικό στοιχείο φωτογραφία του ποδιού του με τα τσιμπήματα.
Διαβάστε: Το κουνούπι του κίτρινου πυρετού αναπαράγεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο
Χανιά: Η απαίτηση του τουρίστα μετά τα τσιμπήματα
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου έναν μήνα νωρίτερα και το διαχειρίστηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκος Κώτσογλου, ο οποίος περιέγραψε την υπόθεση στην εφημερίδα "Πατρίς". Μετά τα τσιμπήματα, ο Βρετανός αποφάσισε να αποχωρήσει άμεσα από το κατάλυμα. Στη συνέχεια απέστειλε φωτογραφία στην οποία φαινόταν το πόδι του γεμάτο σημάδια και ζήτησε να εξεταστεί "ενδεχόμενη μερική η ολική επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε στο ξενοδοχείο".
Δεν περιορίστηκε, όμως, στο αίτημα για αποζημίωση. Ζήτησε παράλληλα να πραγματοποιηθεί έλεγχος από πιστοποιημένη υγειονομική εταιρεία τόσο στο δωμάτιο όπου είχε μείνει όσο και στο στρώμα του κρεβατιού στο οποίο κοιμήθηκε και να του αποσταλούν τα αποτελέσματα.
Ο έλεγχος στο δωμάτιο και η απάντηση
Το αίτημα του επισκέπτη εξετάστηκε, με τον Κυριάκο Κώτσογλου να εξηγεί ότι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις η σωστή διαχείριση μιας καταγγελίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εικόνα ενός τουριστικού προορισμού.
"Σε αυτές τις περιπτώσεις ποτέ δεν αγνοούμε το αίτημα του επισκέπτη, αντίθετα το εξετάζουμε και του απαντάμε άμεσα, με ευγένεια, είτε έχει δίκιο είτε άδικο. Το ζήτημα είναι να αποφύγεις μια αρνητική εξέλιξη που θα δυσφημίσει τον τόπο σου,να νιώσει ο επισκέπτης ότι τον άκουσες και τον σεβάστηκες", είπε ο κ. Κώτσογλου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ακολούθησαν έγγραφες διαβεβαιώσεις της αρμόδιας εταιρείας ότι από τον έλεγχο δεν εντοπίστηκε κάτι στο δωμάτιο στο οποίο είχε διαμείνει ο τουρίστας.
Από την αποζημίωση... στην επιστροφή στην Κρήτη
Η υπόθεση είχε τελικά διαφορετική κατάληξη από εκείνη που θα μπορούσε να προμηνύει η αρχική αντίδραση του Βρετανού επισκέπτη. Μετά τις έγγραφες διαβεβαιώσεις της εταιρείας και την απάντηση που έλαβε από τον εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας Κρήτης, ο τουρίστας δήλωσε ότι θεωρεί το ζήτημα λήξαν. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Κώτσογλου, ο ίδιος ενημέρωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει και την επόμενη χρονιά για διακοπές στην Κρήτη.
Έτσι, μια καταγγελία που ξεκίνησε με αίτημα ακόμη και για ολική επιστροφή των χρημάτων του ξενοδοχείου και με τον ισχυρισμό ότι οι διακοπές του είχαν καταστραφεί από τα τσιμπήματα των κουνουπιών έκλεισε τελικά χωρίς περαιτέρω συνέχεια και με τον επισκέπτη να δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στο νησί.
En