Μια νέα σοβαρή μαρτυρία έρχεται να φωτίσει όσα φέρεται να συνέβησαν στην κλινική που επισκεπτόταν ο Γιώργος Μαζωνάκης, λίγο πριν από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η συγκεκριμένη πηγή, ο γνωστός τραγουδιστής ήταν τακτικός επισκέπτης του κέντρου και είχε προγραμματισμένο ραντεβού την ημέρα του περιστατικού. Κατά τη διάρκεια συνεδρίας που σχετιζόταν με διαδικασία καθαρισμού του αίματος, ο Γιώργος Μαζωνάκης φέρεται να υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Διαβάστε: Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης λειτουργούσε όταν μπήκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ (Βίντεο)

Όπως αναφέρεται στη μαρτυρία, η συγκεκριμένη θεραπεία πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιμονή της ολιστικής γιατρού, μία ημέρα ύστερα από υδροθεραπεία. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι υπήρχαν επιφυλάξεις από την πλευρά μέλους του προσωπικού σχετικά με τη διαδικασία. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν μέρος της μαρτυρίας και δεν έχουν, μέχρι στιγμής, επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Γιώργος Μαζωνάκης: "Ήταν προκαθορισμένο το ραντεβού", αναφέρει μαρτυρία

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, αμέσως μετά την εκδήλωση του επεισοδίου επικράτησε ένταση και αναστάτωση στον χώρο της κλινικής, ενώ ο τραγουδιστής φέρεται να μεταφέρθηκε άμεσα με φορείο εκτός του ιατρείου. «Ούτως ή άλλως ο κύριος Μαζωνάκης πήγαινε σε αυτή την κλινική της κυρίας Γάκα. Η κυρία Γάκα κάνει ολιστική ιατρική. Ο άνθρωπος είχε πάντοτε και πολύ τακτικά κανονισμένα ραντεβού. Τώρα ποιος του έβαλε την ένεση και αν έπαθε ανακοπή. Πάντως, δεν πήγε τυχαία, γιατί δεν ένιωσε καλά. Ήταν προκαθορισμένο ραντεβού. Αυτά σας τα λέω γιατί ήμασταν εκ των έσω όσοι το είδαμε», υπογραμμίζει μία μαρτυρία.

Άλλη μαρτυρία αναφέρει: «Ο Μαζωνάκης είχε πάει την προηγούμενη μέρα να κάνει μία από τις συνηθισμένες του θεραπείες. Μία από αυτές ήταν η υδροθεραπεία. Όταν την έκανε την υδροθεραπεία, τελείωσε, έφυγε, ήταν όλα καλά. Κάποιος από το ιατρείο είπε ότι δεν έπρεπε να πάει και την επόμενη μέρα, αλλά αυτή, η ίδια η γιατρός, επέμενε ότι έπρεπε να πάει και δεν την ενδιέφερε αν έπρεπε να μεσολαβήσει ή όχι άλλη μέρα. Την επόμενη μέρα μπήκε ο άνθρωπος να κάνει, νομίζω ήταν INUS το μηχάνημα. Το μηχάνημα αυτό κάνει αιμοκάθαρση πρακτικά. Με το που μπήκε και συνδέθηκε στο μηχάνημα, ένιωσε κάτι πόνους, έπαθε έμφραγμα. Όλη αυτή η ιστορία κινητοποίησε το ιατρείο. Τον βάλανε σε ένα φορείο, τον διώξανε. Δεν είδαν ότι ο άνθρωπος ήταν άρρωστος. Πήγε σε προγραμματισμένα ραντεβού τα οποία τα τηρούσε γιατί ετοιμαζόταν να επανέλθει, να κάνει συναυλίες, να κάνει ό,τι έκανε».

"Θα κάνουμε θεραπείες, μην κάνετε χημειοθεραπείες" - Σοκάρουν αποκαλύψεις για την ολιστική πτυχιούχο Ιατρικής του Κολωνακίου

Παράλληλα, η έρευνα φέρνει στο φως καταγγελίες για αντιεπιστημονικές ιατρικές πρακτικές, εκμετάλλευση και υπερβολικές χρεώσεις. Αναφέρεται ότι η ολιστική γιατρός αποθάρρυνε ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, από το να κάνουν χημειοθεραπείες, υποσχόμενη πλήρη ίαση μέσω εναλλακτικών θεραπειών και καθαρισμού του οργανισμού.

Το συγκεκριμένο ιατρείο απευθυνόταν συστηματικά σε εύπορους πελάτες και επώνυμους από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο, χρεώνοντας εξωφρενικά ποσά που άγγιζαν τις 6.000 ευρώ για μια θεραπεία και 250 ευρώ ανά επίσκεψη για λίγα μόλις λεπτά εξέτασης.

Σύμφωνα με μάρτυρα, «ο Θεοδωρόπουλος είναι παθολόγος, είναι γενικός γιατρός. Αυτός δέχεται για ιατρικά θέματα. Στο απέναντι γραφείο, στο ίδιο διαμέρισμα, είναι η σύζυγος του κυρίου Θεοδωρόπουλου, η κυρία Ιωάννα, νομίζω Γάκα, η οποία είναι ολιστική γιατρός. Δηλαδή η κυρία Γάκα σού λέει: "Δεν θα πας ποτέ να κάνεις καρκινοθεραπεία, άμα έχεις καρκίνο, θα σου κάνω εγώ χαπάκια. Έχεις βακτήρια στο στομάχι, θα σ' το κάνω εγώ αυτό". Τους βάζει λοιπόν σε μια διαδικασία, το ξέρω γιατί πήγα και έφυγα τρεχάλα, ότι "Θα σας κάνουμε θεραπεία η οποία κάνει 6.000 ευρώ για δύο ώρες. Εσείς δεν θα κάνετε χημειοθεραπεία". Εγώ έχω πάει δύο φορές και έφυγα τρεχάλα. Και τις δύο φορές ότι έχουμε βακτήρια στο εντεράκι μας και πρέπει να κάνουμε μια θεραπεία που δεν θυμάμαι πώς τη λέγανε. Πάντως, σε συνδέουν σε ένα μηχάνημα, σου καθαρίζει όλο το έντερο και από κει και πέρα βγαίνεις, πώς να σου το πω, φρεσκαδούρα, ρε παιδί μου. Εντάξει, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Και συνεχίζει: «Εκεί μέσα πήγαινε πολύ συχνά και ο κύριος Μαζωνάκης. Είναι πολύ μεγάλο, ευρύτατο το κοινό που πηγαίνει. Είναι haute couture αυτό το ιατρείο, δεν είναι ό,τι να ‘ναι. Το γραφείο έχει διασημότητες από όλους τους χώρους και επιχειρηματίες και καλλιτεχνικός χώρος και δημοσιογραφικός χώρος. Σας μιλάω, ένα βλαστοκύτταρο που μια κοπέλα το κάνει με 200 ευρώ, το κάνανε 700 ευρώ, γιατί μπορούνε. Δηλαδή πρέπει να είναι της τάξης σου να πας εκεί. Να πάτε βόλτα και να κάτσετε στο ιατρείο, θα περάσουν όλοι από μπροστά σας, όλη η τηλεόραση».

Τα μηχανήματα είναι πάρα πολύ ακριβά. Δηλαδή το ένα κάνει 6.000 ευρώ. Η υδροθεραπεία μπορεί να είναι 1.500 ευρώ. Οι επισκέψεις είναι σίγουρα πολύ ακριβές. Είναι πολύ μεγάλες οι τιμές. Απευθύνονται καταρχήν σε άλλο επίπεδο κόσμο, οικονομικά πρώτα από όλα. Τέσσερις ώρες θεραπεία τώρα αυτό. 6.000 ευρώ. Μετά τους βάζει, τους αλλάζει λέει τα κύτταρα και γίνονται λέει πιο φρέσκα τα κύτταρα. Stem cell. Εάν τύχει στραβή, παρεμβαίνει ο Θεοδωρόπουλος. Είναι και γιατρός και είναι και πρέπει να σας πω και από τους καλούς γιατρούς έχω ακούσει. 250 ευρώ επίσκεψη ο ένας, 250 ευρώ επίσκεψη ο άλλος. Για 5 λεπτά».

"Η πλασμαφαίρεση δεν γίνεται χωρίς λόγο και για οποιοδήποτε νόσημα"

Ο νεφρολόγος Γιώργος Σπανός μίλησε στο Live News. «Το σίγουρο είναι ότι η πλασμαφαίρεση δεν πρέπει να γίνεται έτσι τόσο απλά. Είναι μηχάνημα πλασμαφαίρεσης αυτό. Το μηχάνημα που δείξατε και πριν θυμίζει μηχάνημα πλασμαφαίρεσης που χρησιμοποιείται για διαχωρισμό πλάσματος και θεραπευτική πλασμαφαίρεση. Η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης, τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία που γίνεται η θεραπευτική πλασμαφαίρεση, γίνεται συνήθως στη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Γιατί τα μηχανήματα και η διαδικασία προσομοιάζουν με την αιμοκάθαρση και οι νοσηλευτές είναι εξειδικευμένοι πάνω στη διαχείριση τέτοιων ασθενών και επί της διαδικασίας. Το σίγουρο είναι ότι η θεραπευτική πλασμαφαίρεση έχει συγκεκριμένες ενδείξεις. Δεν γίνεται χωρίς λόγο και για οποιοδήποτε νόσημα. Βάσει κατευθυντήριων οδηγιών είναι συγκεκριμένα τα νοσήματα στα οποία ενδείκνυται η θεραπευτική πλασμαφαίρεση και δεν γίνεται χωρίς να σκεφτούμε και την πιθανότητα των οποιωνδήποτε παρενεργειών μπορεί να έχει», είπε αρχικά.

«Η πλασμαφαίρεση όντως αφαιρεί κάποια πράγματα από το αίμα, αλλά χρησιμοποιείται όταν κάποια συγκεκριμένα συνήθως αυτοαντισώματα προκαλούν κάποιο νόσημα και έτσι η διαδικασία της πλασμαφαίρεσης θεραπευτικά αφαιρεί τα τοξικά αν θέλετε αυτά ή τα αντισώματα ή το οποιοδήποτε άλλο και με τη διαδικασία της πλασμαφαίρεσης αφαιρείται το πλάσμα. Η πλασμαφαίρεση χρησιμοποιείται όταν ξέρουμε έναν λόγο. Τι θεραπεύουμε. Άμα δεν ξέρουμε τι θεραπεύουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε», συνέχισε.