Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Διαβάστε: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

Σε ανάρτησή του μετά τον σεισμό, ο κ. Τσελέντης αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, εκτιμώντας ότι ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο θα μπορούσε να καταγραφεί δόνηση της τάξης των 5,5 Ρίχτερ. Όπως σημείωσε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις, καθώς το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο.

«Σε φάση διέγερσης» η περιοχή

Ο σεισμολόγος απέδωσε τη δόνηση στη σεισμική ζώνη που καταλήγει στην Κεφαλονιά, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φάση διέγερσης.

Η Κεφαλονιά και γενικότερα η περιοχή του Ιονίου χαρακτηρίζονται από υψηλή σεισμικότητα, με τους επιστήμονες να παρακολουθούν την εξέλιξη της δραστηριότητας μετά τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για τον σεισμό στην Κεφαλονιά


Όπως σας έλεγα πριν λίγες ημέρες είναι διεγερμένο το τόξο και στο τέλος του προς Κεφαλλονιά είχαμε μόλις 4,9R
(EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 12/09/2026 20:51, AΣΘENH,M=4.9,EΠIK:315 XΛM. Δ AΘHNAΣ, 31 XΛM. ΔNΔ TOY ΛHΞOYPIOY: ΓI-EAA)
Νομίζω άντε να κάνει κανένα το πολύ μέχρι 5.5 στη θάλασσα με ελάχιστες επιπτώσεις. Θα καταλαβαίνετε απόψε μερικούς μικρούς μετασεισμούς