Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Γκράβα, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο σχολικό συγκρότημα, με φόντο την οσμή αερίου, που έχει προκαλέσει ανησυχία από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στην αυτοψία, παρόντες ήταν εμπειρογνώμωνες του ΤΕΕ, μηχανικοί του ΚΤΥΠ, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αθηναίων, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και οι διευθυντές των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπειρογνώμονας ζήτησε τα σχέδια και αναμένεται να προχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο στους ελέγχους, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά μέχρι τη διενέργειά τους.

Γκράβα: "Δεν έδειξαν διαρροή φυσικού αερίου οι τεχνικοί έλεγχοι"

Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι στην Γκράβα δεν έδειξαν διαρροή φυσικού αερίου σε δύο από τις εγκαταστάσεις που εξετάστηκαν. Ωστόσο, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις μεταξύ της υφιστάμενης κατάστασης και των εγκεκριμένων μελετών, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επικαιροποίηση των τεχνικών στοιχείων και την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων.