Ήδη μια βδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα στην οδό Αγίου Δημητρίου στην Δραπετσώνα τεράστια ουρά από κόσμο περιμένει υπομονετικά έξω από το κατάστημα "Κοσμίδη  - Γαβρίλη", προκειμένου να προμηθευτεί τον ξακουστό χαλβά για το σαρακοστιανό τραπέζι. Το παραδοσιακό χειροποίητο έδεσμα, ζυμώνεται λίγα μέτρα πιο πέρα, συσκευάζεται ζεστό και δεν προλαβαίνει να κρυώσει μέχρι να φτάσει στα χέρια του πελάτη.

Διαβάστε τη συνέχεια με την 92χρονη ιστορία του χαλβά Δραπετσώνας, όπως και τη συνταγή του στο peiraiasnews.gr