Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε στο εσωτερικό της Ν.Δ. και κυρίως στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη η απόφασή του να διαγράψει από το κόμμα τον δικηγόρο και στενό πολιτικό φίλο του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, Φ. Κρανιδιώτη. Και αυτό γιατί στις κλειστές συσκέψεις της Συγγρού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εδώ και καιρό διατυπώσει την αποφασιστικότητά του να μετεξελίξει τη Ν.Δ. σε ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, αλλά μακριά από ακραίες φωνές και συμπεριφορές.

Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά τα «γαλάζια» παρασκήνια και τις σκέψεις του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος και κυρίως προς όσους συσπειρώνονται πέριξ των δύο πρώην αρχηγών, του Αντ. Σαμαρά και του Κ. Καραμανλή, ορισμένοι από τους οποίους τελευταία είχαν αρχίσει είτε να αποστασιοποιούνται από την πρώτη γραμμή της μάχης είτε να επιδίδονται σε έναν διακριτικό μεν, αντιληπτό δε ανταρτοπόλεμο κατά της νέας ηγεσίας.

«Ολοι οι πρόεδροι της Ν.Δ. για να εδραιώσουν την εσωκομματική κυριαρχία τους προχώρησαν σε διαγραφές», αναφέρει παλαιό «γαλάζιο» στέλεχος, που έχει ζήσει από κοντά τους δύο τελευταίους προέδρους του κόμματος. Στην κατεύθυνση αυτή, καλά ενημερωμένες κομματικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν στο μέλλον νέες διαγραφές. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι υπάρχουν ήδη και σχετικές εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη.