Καταγγελίες για βολέματα ημετέρων στη Βουλή: Φωτογραφική διάταξη και προσλήψεις δικηγόρων και ΣΥΡΙΖΑίων δημοσιογράφων
<p>"Πόλεμος" για τις αλλαγές στη Βουλή</p>
Υπόγεια ένταση επικρατεί στο Κοινοβούλιο για την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής που προωθεί ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης. Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου ακούγεται έντονα ότι ΣΥΡΙΖΑίοι συνδικαλιστές του πρώην βαθέως ΠΑΣΟΚ, που είχαν προσληφθεί επί Απόστολου Κακλαμάνη και είχαν προσκολληθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία εγκατέλειψαν δηλώνοντας πλέον ολοκληρωτική αφοσίωση στον νέο πρόεδρο, προωθούν φωτογραφική διάταξη στον κανονισμό Βούτση.
Κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει τη δημιουργία του Τμήματος Υποστήριξης των Υπηρεσιών της Βουλής, στο οποίο, πέραν της στελέχωσής του από τους ίδιους, αναμένεται -όπως λέγεται- να προσληφθεί άγνωστος αριθμός δικηγόρων εκτός Βουλής και με άγνωστη επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό. Επιπλέον, όπως συζητείται μεταξύ των εργαζομένων, «οι όψιμοι χειροκροτητές της Κουμουνδούρου φρόντισαν να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους, σε καιρό κρίσης, μάλιστα, αύξηση του μισθού τους κατά 30% λόγω ανάληψης πρόσθετων καθηκόντων».
Κατά τα άλλα, πάντα με την επικείμενη τροποποίηση του Κανονισμού, καλά πληροφορημένες πηγές του Κοινοβουλίου αναφέρουν πως επίκειται «κυκλώνας» ΣΥΡΙΖΑίων δημοσιογράφων που αναμένεται να σαρώσει τον τηλεοπτικό και τον υπό σύσταση ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής. Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο κ. Βούτσης, εφόσον ισχύσουν όλα αυτά, είναι ότι η επιλογή του προϊστάμενου του γραφείου Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, ο οποίος είναι ο στενότερος ίσως συνεργάτης και η «εικόνα» του προέδρου προς τα έξω, δεν θα γίνεται από τον ίδιο, αλλά κατόπιν πρότασης του προσωπικού του γραφείου Τύπου. Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής καθησυχάζει όσους αντιδρούν στις αλλαγές, επισημαίνοντας ότι όλα γίνονται, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να επέλθει τάξη.
Στην κατεύθυνση αυτή θα επαναξιολογηθεί όλο το προσωπικό, ενώ θα ανοίξουν οι διαδικασίες για την ανάληψη καθηκόντων σε θέσεις ευθύνης περισσότερων υπαλλήλων, θα υπάρξουν αλλαγές στο Κανάλι της Βουλής, όπου ένα 5μελές συμβούλιο που θα ορίζεται από τους εργαζομένους θα αναλάβει τη διοίκησή του σε κάθε τομέα εργασίας, ενώ η νομική υπηρεσία που θα δημιουργηθεί θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την καλύτερη αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κοινοβουλίου και η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει οφέλη μέχρι και 2 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως οι προτάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου για τον νέο Κανονισμό του Βουλής βρίσκονται σε διαβούλευση με τις αρμόδιες γενικές διευθύνσεις, τον σύλλογο των υπαλλήλων και τα κόμματα.