Πνίγουν την Αττική ατμοσφαιρική ρύπανση και καύσωνας
imagehandler.ashx__3
Ελλάδα

Πνίγουν την Αττική ατμοσφαιρική ρύπανση και καύσωνας

Υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος

Συστάσεις στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες απευθύνει το υπουργείο Υγείας, την ίδια ώρα που διαπιστώνεται υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3), αλλά και συναγερμού (240 μg/m3) για το όζον στις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, που έγιναν στη 1 το μεσημέρι.

Οι υπερβάσεις καταγράφονται σε Λιόσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή και Θρακομακεδόνες.

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για το Σάββατο και την Κυριακή, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

-Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.
-Η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
-Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου».

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα