Με 28 λέξεις συνολικώς, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, εξέφρασε την΄προσωπική του ικανοποίηση για την επιτυχή ευόδωση ενός πολύπαθου εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού μας Ναυτικού, όχι βεβαίως με υπαιτιότητα του τελευταίου, με τη χθεσινή τελετή ονοματοδοσίας των υποβρυχίων «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» (S-122) και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (S-123), που εντάχθηκαν και επισήμως στη δύναμη του Στόλου.

«Συγχαρητήρια στη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ για την καθέλκυση των δυο νέων υποβρυχίων τύπου 214. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός προχωρά κανονικά» σημείωσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Στρατηγός Κωσταράκος.

Σημειώνεται ότι όταν ελήφθη η γνωστή απόφαση για την ανάληψη της ευθύνης περατώσεως του προγράμματος προσκτήσεως των τεσσάρων συνολικώς υποβρυχίων Type-214 AIP από το ΠΝ, Υπουργός Εθνικής Αμύνης ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Κωσταράκος, ενώ Αρχηγός ΓΕΝ, ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης!

Λ.Σ.Μ.