Σε εκδήλωση για την 66η επέτειο του Πολέμου της Κορέας παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου, παρουσία και του πρεσβευτή της Νουτίου Κορέας στην Αθήνα. 

Στην εκδήλωση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέβη σε κατάθεση δάφνινου στεφάνου στο Ηρώο του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Θυμίζουμε ότι ο αιματηρός πόλεμος στην μακρινή Κορεατική Χερσόνησο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 1950, με την εισβολή των Κινεζικών κομμουνιστικών δυνάμεων, και διήρκεσε μέχρι τις 27 Ιουλίου 1953. Η Ελλάδα, παρά τη μεγάλη συνεισφορά σε αίμα τόσο στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και στον αιματηρό Εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, έδωσε το παρόν στη σύγκρουση στην Κορέα, στο πλαίσιο των Συμμαχικών Δυνάμεων του ΟΗΕ με το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας, που αναχώρησε από τον Πειραιά στις 16/11/1950 με το αμερικανικό οπλιταγωγό «Τζένεραλ Χαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο του 1953 η τότε ελληνική κυβέρνηση του Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου δέχτηκε να αυξήσει την ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κορεατική χερσόνησο προκειμένου να καλυφθεί το κενό της αποχωρήσεως του γαλλικού τάγματος για την Ινδοκίνα, από τάγμα σε σύνταγμα, στέλνοντας άλλο ένα τάγμα. Συνολικώς, στο χρονικό διάστημα 1950 – 1955 στάλθηκαν εξ Ελλάδος στην Κορέα 10.225 αξιωματικοί και οπλίτες. 

Επίσης στην Κορέα στάλθηκε και ένα σμήνος από 7 μεταφορικά αεροσκάφη C-47B Dakota της 355 Μοίρας Μεταφορών της τότε Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας. Αργότερα στάλθηκαν άλλα 2 αεροσκάφη του ιδίου τύπου για αναπλήρωση απωλειών.Η ελληνική στρατιωτική παρουσία στην Κορέα τερματίστηκε τον Οκτώβρη του 1955, όταν το εκστρατευτικό σώμα διαλύθηκε και η δύναμη των ανδρών του επέστρεψε στην Ελλάδα (στην Κορέα έμεινε μια συμβολική δύναμη 10 ανδρών).

Οι συνολικές ελληνικές απώλειες από τη συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας ήταν: 183 νεκροί και 610 τραυματίες, σύνολο απωλειών 793 αξιωματικοί και οπλίτες. Η αεροπορία μέτρησε απώλειες 4 αεροσκάφη και 12 νεκρούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς μέλη των πληρωμάτων των τεσσάρων απωλεσθέντων αεροσκαφών.

Λ.Σ.Μ