Ο θρύλος του... βρικόλακα της Μυκόνου που στοίχειωνε το νησί
<p>Ο χωρικός που δολοφονήθηκε και μετατράπηκε σε βρυκόλακα!</p> <p> </p>
Οι θρύλοι ευημερούν σε κάθε γωνιά της γης, ειδικότερα όσο ανατροφοδοτούνται από τις τοπικές κοινωνίες.
Γι’ αυτό και έχουν ονομαστεί, αστικοί θρύλοι. Κάθε μέρος λοιπόν, έχει τον δικό του θρύλο, που τις περισσότερες φορές είναι τρομακτικός, λες και οι κάτοικοι το κάνουν για να συνετίσουν τους εαυτούς του τους.
Η ιστοσελίδα listverse.com, δημιούργησε μια λίστα, με τους δέκα πιο περίεργους αστικούς θρύλους στην Ευρώπη, την παλιά εποχή. Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ένας θρύλος που προκαλεί τρόμο, αφού μιλάει για έναν βρυκόλακα που κυκλοφορούσε στην Μύκονο το 1700!
Ένας Γάλλος βοτανολόγος, ο Joseph Pitton de Tournefort, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Μύκονο, κοντά στο 1700, άκουσε μια ιστορία για έναν χωρικό ο οποίος ήταν νεκρός αλλά ζωντάνευε την νύχτα!Η περίοδος του Διαφωτισμού άρχισε να βάζει τέλος σε ιστορίες μαγισσών, τεράτων και διάφορών άλλων δεισιδαιμονιών που ήκμασαν την περίοδο του Μεσαίωνα. Η επιρροή της εκκλησίας αλλά και υπερβολική φαντασία, έκαναν τους ανθρώπους να φοβούνται και να πιστεύουν στην διαρκή παρουσία του υπερφυσικού στην καθημερινότητά τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν τις περισσότερες ιστορίες πραγματικές. Μερικές από αυτές μάλιστα κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι και σήμερα.
Μετά την δολοφονία του από έναν άγνωστο, ο άνδρας πιστεύεται πως μετατράπηκε σε βρυκόλακα, έγινε αθάνατος και είχε την όψη των βαμπίρ της ανατολικής Ευρώπης. Στην αρχή ήταν λένε άκακος, αγκάλιαζε μόνο ανθρώπους από πίσω και αναποδογύριζε έπιπλα και πράγματα μέσα στα σπίτια. Όμως οι ντόπιοι, ενοχλήθηκαν και φοβήθηκαν, άνοιξαν τον τάφο του και του ξερίζωσαν την καρδιά!
Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον βρυκόλακα, ο οποίος άρχισε να χτυπά τον κόσμο, να καταστρέφει τις οροφές των σπιτιών τους και να κλέβει τα ποτά τους.
Μερικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και άλλοι επισκέπτονταν τον τάφο του για να του επιτεθούν με ξίφος στη διάρκεια της ημέρας.
Τελικά, οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση του βρυκόλακα στο γειτονικό νησί του Αγίου Γεωργίου, όπου το σώμα του αποτεφρώθηκε.