Μέσω twitter η Public Issue γνωστοποίησε πως σταματάει να πραγματοποιεί το Πολιτικό Βαρόμετρο για λογαριασμό της Αυγής, ύστερα από απόφαση της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου η Αυγή είχε δημοσιεύσει ευρήματα του Πολιτικού Βαρομέτρου της Public Issue, σύμφωνα με τα οποία, η Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Επίπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδιζε το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστήριζε τον Αλέξη Τσίπρα

Τη δημοσκόπηση είχε σχολιάσει, μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία, παρατηρώντας πως «η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η “Αυγή”, έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη κυβέρνηση ο τόπος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας».

Άμεση ήταν η αντίδραση κύκλων Μαξίμου, οι οποίοι σχολίασαν ότι «είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία» καθώς «ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις».