Από τον Αλέξη Τερζή

Η «Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας» στη Βοστόνη αποφάσισε σε Γενική Συνέλευσή της στις 16 Νοεμβρίου του 2016 -μετά από σχεδόν τρία χρόνια- να δώσει τα υπόλοιπα χρήματα του εράνου για τη Μυρτώ, 80.301 δολάρια. Η απόφαση, κατά πλειοψηφία, φέρεται να πάρθηκε μετά την προειδοποίηση στην Οργάνωση από αμερικανική νομική εταιρεία που εκπροσωπούσε τη μητέρα της Μυρτούς, ότι αν δεν το πράξει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο το γεγονός γιατί περίπου τρία χρόνια κωλυσιεργούν να δώσουν τα χρήματα του εράνου στη μητέρα της κοπέλας που κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον Ιούλιο του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Πάρο.

Το ίδιο αναρωτιέται και η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου -με την οποία επικοινώνησε η «Freddo»- και επιβεβαίωσε τις εξελίξεις για τα χρήματα της Ομογένειας, γιατί έπρεπε η Ομοσπονδία να προειδοποιηθεί με λήψη νομικών μέτρων για να πράξει το αυτονόητο.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στην εφημερίδα Freddo

που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας