Τελικώς, οι μόνοι οι οποίοι έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη χθεσινή επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη και εννέα συνολικώς βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), Στρογγύλη και Ρω, πρέπει να είναι πέντε στρατιώτες και οι οικογένειές τους.

Επρόκειτο για πέντε στρατιώτες, οι οποίοι υπηρετούσαν σε Μεγίστη και Ρω και ….απολύονταν, οι μεν δύο σήμερα Τρίτη, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αύριο Τετάρτη! Το πρόβλημα μάλιστα έγκειτο στο ότι λόγω της πολυήμερης απεργίας των ναυτικών δεν θα υπήρχε ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης Μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οπότε οι πέντε στρατιώτες αν και πολίτες πλέον θα παρέμεναν στη Μεγίστη! Το θέμα μπορεί να ακούγεται για κάποιους αστείο, αλλά μόνο ως τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί, ειδικώς αν έχεις υπηρετήσει τη θητεία σου στην ακριτική Μεγίστη, απολύεσαι από εκεί, και υποχρεώνεσαι λόγω της απεργίας των ναυτικών να παραμείνεις επιπλέον μέρες ως πολίτης πλέον, αντί να είσαι με τους δικούς σου ανθρώπους!

Το θέμα αυτό το πληροφορήθηκε ο Υπουργός αμέσως μόλις έφτασε στη Ρω από έναν εκ των παλαιών στρατιωτικών συντακτών που ήταν με την αποστολή και είχε προκύψει από την συζήτηση που είχαμε με τη φρουρά εν αναμονή της αφίξεως του δευτέρου ελικοπτέρου με υπουργό, αρχηγούς, βουλευτές κ.λπ. Ο υπουργός όμως ήταν ήδη ενήμερος, καθώς τον είχε ενημερώσει και αυτόν με τη σειρά του ο διοικητής της τοπικής 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος (Καταδρομέας) Κουκουλομάτης, ευθύς μόλις έφτασε στη Ρόδο, ο οποίος έκρινε (και σωστά κατά την άποψή μας), ότι από όλα τα άλλα «τυπικά», ΑΥΤΟ ήταν το πιο ουσιαστικό για το προσωπικό του!

Πραγματικώς, ο ΥΕΘΑ – και είναι προς τιμήν του αυτό – αμέσως έδωσε εντολή οι στρατιώτες να λάβουν τα απολυτήριά τους, αυθημερόν, να πάρουν τα πράγματά τους και να πετάξουν με κάποιο από τα δύο ελικόπτερα Chinook που μετέφεραν την αποστολή. Όπερ και εγένετο και οι πέντε στρατιώτες – πολίτες πλέον – προσγειώθηκαν στο ελικοδρόμιο της ΑΣΔΕΝ στις 21:45 το βράδυ, έχοντας έτσι ένα απρόσμενα ευτυχές τέλος, σε μία παρ’ ολίγον τελευταία – όχι ευχάριστη - στρατιωτική τους εμπειρία.

Λ.Σ.Μ.