Η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας καθώς και η διασύνδεση του τουρισμού με την πόλη του Πειραιά, εξετάστηκε στην πρώτη συνάντηση που είχε σήμερα η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά με το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Captain Fu Chengqiu, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου 'Αγγελος Καρακώστας, ο ανώτερος σύμβουλος διοίκησης και μέλος Δ.Σ. Αθανάσιος Λιάγκος και από το δήμο Πειραιά ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης και ο σύμβουλος του δημάρχου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.
Στη συνάντηση, τέθηκαν οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού σχεδιασμού της εταιρείας και οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην κατεύθυνση αυτή.
Από την πλευρά του δήμου Πειραιά περιγράφηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη με επίκεντρο την εκπόνηση του σύγχρονου χρηματοδοτικού και αναπτυξιακού εργαλείου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Ο δήμος παρουσίασε το πολυδιάστατο πλέγμα στοχευμένων παρεμβάσεων για την αστική αναζωογόνηση και την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, το οποίο έχει θέσει σε ευρεία διαβούλευση με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο τη συμβατότητα και συμπληρωματικότητα των επιμέρους σχεδιασμών, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την πόλη από την αναμενόμενη αύξηση της κρουαζιέρας χάρη στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στο λιμάνι.

«Είναι κοινή πεποίθηση, ότι το συμφέρον του λιμανιού και της πόλης είναι κοινό. Θέλουμε να γνωρίζουμε τι σχεδιάζουν οι νέοι διαχειριστές για την ανάπτυξη του λιμανιού και από την άλλη να γνωρίζουν και εκείνοι το σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή για την πόλη. Νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει μια διαφορετική ανάπτυξη στην πόλη του Πειραιά, αν αυτή δεν συνδυάζει το όραμα του λιμανιού και της πόλης. Από τη συζήτηση βγήκαν κοινά συμπεράσματα και συμφωνήσαμε να γίνονται τακτικά τέτοιου είδους συναντήσεις, ώστε να ενημερώνεται και ο δήμος αλλά και το λιμάνι για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και από τις δύο πλευρές» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.