Τα δέκα χρόνια λειτουργίας και προσφοράς προς το προσωπικό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων (και όχι μόνο) γιορτάζει αύριο το Κέντρο Ειδικής Φροντίδος Παιδιών (ΚΕΦΠ), με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. στις 11:00, στο Aμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Το ΚΕΦΠ λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2006, μετά από σχετική πρωτοβουλία του τότε Αρχηγού ΓΕΝ Ναυάρχου ε.α. Δημητρίου Γούση, σε ειδικώς διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιώς (ΝΝΠ) στο Πασαλιμάνι. Αρχικώς παρείχε τις υπηρεσίες του σε παιδιά των οικογενειών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), αλλά πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε το έργο του και οι υπηρεσίες επεκτάθηκαν εκτός των προαναφερθέντων στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των οικογενειών τους.

Το Κέντρο ευθύς εξ αρχής έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένους δασκάλους ειδικής σχολικής αγωγής, κλινικούς/σχολικούς ψυχολόγους, παθολόγους λόγου (λογοθεραπευτές), εργοθεραπευτή και κοινωνικό λειτουργό, παρέχοντας θεραπευτικά προγράμματα και θεραπείες στα παιδιά του προσωπικού των ΕΔ.

Από το 2013, αποφασίσθηκε η διακλαδική στελέχωση του ΚΕΠΦ, το οποίο έκτοτε στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό που προέρχεται και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) καθώς και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του αυριανού εορτασμού, από 11:00 έως 15:00,θα λειτουργήσει στο «φουαγιέ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ δώρων, από τον Σύλλογο εργαζομένων του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο ΚΕΦΠ.