Μάρτυρες μιας πραγματικά απαράδεκτης κατάστασης, έγιναν όσοι βρίσκονταν το βράδυ της Τρίτης στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στη συμβολή με την οδό Γεροκωστοπούλου.

Ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο προσέγγισε το σημείο παρά το γεγονός ότι υπήρξε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών.

Το πρώτο εμπόδιο ξεπέραστηκε, οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ μετέφεραν με φορείο τον άνδρα στο εσωτερικό του ασθενοφόρου και όλα φάνταζαν έτοιμα για την διακομιδή του στο εφημερεύων νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Το όχημα δεν έπαιρνε μπροστά για περισσότερα από τρία λεπτά και ο οδηγός ζήτησε τη συνδρομή των περιοίκων οι οποίοι σπρώχνοντας(!!!) συνέβαλαν στην εκκίνηση του.

Τραγελαφικά γεγονότα κοντά στην απαρχή του 2017 που δεν τιμούν το προβληματικό κατά τα κοινώς λεγόμενα ΕΣΥ. Κατά το παρελθόν στο ίδιο σημείο η καθυστέρηση προσέγγισης του ασθενοφόρου στον πεζόδρομο ελέω παρκαρισμένων οχημάτων οδήγησε στο θάνατο συμπολίτη μας που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Παράλληλα αξίζει να σημειώσουμε πως ναι μεν η απερισκεψία ορισμένων μπορεί να αποβεί μοιραία, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι ο πεζόδρομος δεν είναι προσβάσιμος από την μεριά της Ερμού αλλά και της Πατρέως για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως γίνεται σε όλους τους πεζόδρομους ανά την Ευρώπη. Ειδικότερα, αν συμβεί ανάλογο περιστατικό ανάμεσα σε Ερμού και Ρήγα Φεραίου η πρόσβαση του ασθενοφόρου θα είναι αδύνατη, καθώς οι τσιμεντένιες μπάρες δεν μετακινούνται.

πηγή: gnomip.gr