Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών, ανάμεσά τους ο γιος πασίγνωστου τραγουδιστή. Τα μέλη του κυκλώματος, αρχηγός του οποίου είναι ένας 69χρονος πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ και υποψήφιος Δήμαρχος στα δυτικά προάστια, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε εκβιασμούς σε μεσίτες ακινήτων και απλούς πολίτες. Οδηγήθηκαν συνοδεία αστυνομικών, στον ανακριτή για απολογία αφού είχαν πάρει 48ωρη προθεσμία από τον εισαγγελέα.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι ατόμων, ενώ από τις έρευνες της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στο σπίτι και στο γραφείο του 69χρονου: ένα μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες.

Στο σπίτι του 49χρονου: ένα πιστόλι ρέπλικα, δέκα φυσίγγια κρότου, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer ), ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ένα καπνογόνο και ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών.

Στο σπίτι του 46χρονου: ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και δύο κινητά τηλέφωνα.