Πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους σήμερα, και η Τουρκία επανήλθε στη γνωστή πρακτική των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, που έτσι όπως έγινε, τουλάχιστον η σημερινή, είναι απολύτως σαφές ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η «υπόμνηση» των θέσεών της.

Έτσι λοιπόν σήμερα, στις 17:58 ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών στη Χίο, σε ύψος 2800 ποδών και αμέσως μετά, στις 17:58, εξήλθε του FIR Αθηνών.

Κατά τα άλλα σήμερα, πέραν του προαναφερθέντος περιστατικού της υπερπτήσεως, είχαμε έναν σχηματισμό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενο από δύο οπλισμένα μαχητικά, που πραγματοποίησαν μία παράβαση των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο F.I.R. Αθηνών και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή με τα αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης που έσπευσαν να τα αντιμετωπίσουν από την 130 Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου.

Όπως σημειώνεται και στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΕΘΑ «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».