Δύο επιχειρήσεις αεροδιακομιδής ασθενών, η μία μάλιστα δύσκολη νυχτερινή από πλοίο εν πλω, πραγματοποίησαν σήμερα τα πτητικά μέσα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε το ελικόπτερο ΝΗ-90 του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ο ΤΕΑΣ), που μετασταθμεύει πλέον σε μόνιμη βάση στο αεροδρόμιο της Σύρου, για την αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Πάρο στη Σύρο.

Πιο νωρίς, σήμερα τα ξημερώματα, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης – Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο τύπου S-70B “Aegean Hawk” της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού του ΠΝ, από το Ε/Γ-Ο/Γ «'Ελυρος», το οποίο έπλεε σε απόσταση 15 ναυτ.μιλίων νοτιοδυτικώς της Μήλου, 50χρονο αλλοδαπό ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περιθάλψεως,. Ο ασθενής αυτός μεταφέρθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 

Λ.Σ.Μ.