Η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν οδηγήσει πολλούς Δήμους σε αποφάσεις με τις οποίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες, δημοτικά γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τη Δευτέρα 9, ή το αργότερο έως και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου

Στην Αττική, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στην Κηφισιά θα είναι κλειστά τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Κηφισιάς, Νέα Ερυθραία και Εκάλη, για προληπτικούς λόγους.

Στον Διόνυσο, κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αλλά και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Πρόκειται για τις μονάδες Άνοιξης, Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας.

Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού όλα τα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου τη Δευτέρα 9-01-2017 δεν θα λειτουργήσουν ( περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Αφίδνες, Κάλαμο, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μαλακάσα, Αυλώνα, Συκάμινο, Χαλκούτσι, Ωρωπό, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια).

Επίσης αύριο θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία στις δημοτικές κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα, στον κυρίως οικισμό του Μαραθώνα και στο Κάτω Σούλι.

Δήμος Κυθήρων

Κλειστά θα είναι τη όλα τα σχολεία των Κυθήρων. Στόχος, η προστασία των μαθητών από τον παγετό εξαιτίας της εκτεταμένης χιονόπτωσης.