Σε λευκό κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα ενώ τις επόμενες ώρες σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει υπό του μηδενός στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, είναι πολλοί όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και με το νερό και με τους σωλήνες του ηλιακού, αφού με την μεταβολή της θερμοκρασίας υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο είναι να απομονώστε ή καλύτερα να εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα θα πρέπει να ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σας, ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σε περίπτωση που έχετε ηλιακό θερμοσίφωνα, φροντίστε κατά την διάρκεια του παγετού (ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που πέφτει περισσότερο η θερμοκρασία) να κλείσετε την παροχή νερού προς το θερμοσίφωνα και να την αδειάσετε από το νερό.

Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να αφήσετε λίγο ανοικτή μια ώστε να στάζει. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει ο φόβος να παγώσει το νερό.

Σημαντικό!  Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι δεν τρέχει νερό και οι σωλήνες έχουν παγώσει μην ρίξετε ζεστό νερό πάνω τους, καθώς αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι σωλήνες να σπάσουν και αντί να λύσετε το πρόβλημα να έχετε δημιουργήσει ένα πολύ μεγαλύτερο και πιο κοστοβόρο!