Επιδείνωση του καιρού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι με νέο κύμα σφοδρών χιονοπτώσεων που αναμένεται να πλήξουν την χώρα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τετάρτης και θα κορυφωθούν την Πέμπτη.

Το έκτακτο δελτίο έχει ως εξής:

Τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτης και από τα Δυτικά.

Πιο αναλυτικά

Από αύριο θα υπάρχουν χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως στην Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα Βόρεια.

Θα σημειωθεί επίσης παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Έντονες θα είναι και οι τοπικές καταιγίδες που κάνουν την εμφάνισή τους από απόψε το βράδυ στη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, τοπικά θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει η ΕΜΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.