Τους επόμενους μήνες θα εκδοθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για την αγωγή Καμμένου σε βάρος της ιστοσελίδας Protagon και του Ανδρέα Πετρουλάκη.
Το αρχικό ποσό που αναγράφεται στην αγωγή ως αποζημίωση ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της συζήτησης στο δικαστήριο κατέβηκε στις 100.000 ευρώ.

Ο Ανδρέας Πετρουλάκης δήλωσε ότι τέτοιου είδους αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, και ότι στόχος του άρθρου του ήταν να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ".

Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για "σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών", τονίζοντας ότι "η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα" και ότι "ο κ.Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ.Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ".

Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης»