Σε φούλ ρυθμούς δουλεύουν χθες και σήμερα τα ελικόπτερα Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας διασώζοντας πλήθος αποκλεισμένων συμπολιτών μας στη Σκόπελο.

Πιο συγκεκριμένα. Σήμερα ένα ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Λήμνου, με προορισμό την περιοχή Καλόγηρος της νήσου Σκοπέλου, για τον εντοπισμό και τη διάσωση πολιτών που αποκλείστηκαν λόγω καιρικών συνθηκών. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε στις 15:10 δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, τα οποία διέσωσε και μετέφερε στις 15:30 στο λιμάνι του νησιού, όπως φαίνεται και στο εντυπωσιακό βίντεο που αποδέσμευσε πριν από λίγη ώρα η ΠΑ. 

Χθες εξάλλου άλλο ένα ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ, απογειώθηκε από τη Χίο, με σκοπό τον  εντοπισμό και τη διάσωση πολιτών, από αποκλεισμένη, λόγω καιρικών συνθηκών, περιοχή της Σκοπέλου. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε στις 17:06, δύο άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, τα οποία διέσωσε και μετέφερε στο λιμάνι  της Σκοπέλου, ενώ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 17:30, εντόπισε στην ίδια περιοχή τετραμελή οικογένεια, τα μέλη της οποίας επίσης μετέφερε στο λιμάνι του νησιού.

 

 

Λ.Σ.Μ.