Αυτοδύναμα και χωρίς τη χρήση ρουμουλκού, επιστρέφει στο λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παρέμενε από το μεσημέρι ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στο στενό του Αρτεμισίου κοντά στον Παγασητικό Κόλπο.

Το πλοίο, που ρυμουλκείτο από ένα ρυμουλκό με τη συνοδεία δύο πλωτών του λιμενικού, μετά την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης στο σύστημα παροχής καυσίμου, ξεκίνησε το ταξίδι του αυτοδύναμα για το λιμάνι του Αγ.Κωνσταντίνου, όπου και θα επιθεωρηθεί. Στον Άγιο Κωνσταντίνο αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 8:30 το βράδυ.

Ο πλοίαρχος του πλοίου Π.Κ,. μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι στους επιβάτες διατέθηκε δωρεάν νερό και τροφή ενώ το πλήρωμα ήταν πάντα στη διάθεσή τους για ότι χρειάζονταν. Τόνισε επίσης, ότι θα δοθούν δωρεάν στους επιβάτες δύο εισιτήρια μετ’ επιστροφής για όλη τη χρονιά, ενώ όταν το πλοίο φθάσει στον Αγ.Κωνσταντίνο, όλοι οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο είχε προορισμό τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Συνολικά, επιβαίνουν σ’ αυτό 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα.