Το πρωτοποριακό application «Κατappολεμώ το Διαβήτη» που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία μπορούν πλέον να αποκτήσουν στο «έξυπνο» κινητό τους ή στο tablet τους οι πάσχοντες από διαβήτη. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως καθημερινός σύμβουλος των ατόμων με Διαβήτη τύπου ΙΙ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πάθησής τους.


Οι κατηγορίες θεμάτων που μπορούν να εξερευνήσουν οι χρήστες στην ψηφιακή εφαρμογή είναι οκτώ και σχετίζονται με τις πολύπλευρες και πιο σημαντικές συνιστώσες του Σακχαρώδη Διαβήτη.


Κάθε κατηγορία είναι εμπνευσμένη από το κάθε γράμμα της λέξης «Διαβήτης» περιλαμβάνοντας: Διατροφή, Ιατρική παρέμβαση, Αποφυγή επιπλοκών, Βοήθεια/Υποστήριξη πάσχοντος, Ημερήσιο αυτοέλεγχο & φροντίδα, Τροποποίηση των παραγόντων κινδύνου, Ημερήσια άσκηση και Στόχους ρύθμισης.


Το επιστημονικό σκέλος της εφαρμογής επιμελήθηκε ο Παθολόγος – Διαβητολόγος, Δρ. Ιωάννης Ντούπης με τα επιμέρους θέματα να αναπτύσσονται από έγκριτους επαγγελματίες υγείας και να περιλαμβάνουν τόσο νεότερα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη όσο και συμβουλές για τη βελτίωση του τρόπου ζωής των ατόμων με Διαβήτη. Η εφαρμογή «Κατappολεμώ το Διαβήτη» εγκαθίσταται εύκολα, γρήγορα και δωρεάν σε περιβάλλον android και iOS.