Δε χρειάζεται κανείς να ψάξει μακριά, σε δηλώσεις «ανιστόρητων» Ιταλών προέδρων του ευρωκοινοβουλίου, ή πρωθυπουργών χωρών, προκειμένου να βρει «προκλητικές» αναφορές της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Αρκεί μία επίσκεψη στο δικό μας site των ελληνικών τελωνείων, site του Υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδος!

Μπαίνοντας κανείς στο σύστημα των τελωνείων και επιχειρώντας να φτιάξει μία απλή διασάφηση εισαγωγής ΕΔΕ-Εμπορευμάτων, θα δει ότι στο πεδίο «χώρα», η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως Μακεδονία!

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε σάλος μετά και τις δηλώσεις του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος στην τελευταία του επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ αποκάλεσε τη γείτονα χώρα «Μακεδονία» και τον Μ.Αλέξανδρο πρόγονο των Σκοπιανών.

Μάλιστα ο Ιταλός πρόεδρος έσπευσε να ανασκευάσει πλήρως τις δηλώσεις του καθώς το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, με πολλούς Έλληνες πολιτικούς να τον χαρακτηρίζουν «ανιστόρητο».

Κανείς ωστόσο δε θα έπρεπε να κατηγορεί τον κ.Ταγιάνι, από τη στιγμή που το ίδιο του ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και δε δείχνει μάλιστα να… συγκινείται από αυτί, εφόσον στο site εξακολουθεί να αναφέρεται έτσι.

Δείτε τις εικόνες στο ependisinews.gr