Διαψεύδουν ως «τελείως ανακριβείς» το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης τις πληροφορίες που έχουν δει σήμερα το φως της δημοσιότητος από την Άγκυρα, από το κρατικό πρακτορείο «Αναντολού», περί νέου «επεισοδίου» στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων – Καλολίμνου, ότι τάχα τουρκικό πολεμικό αναχαίτισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επέστρεψε στα ελληνικά χωρικά ύδατα κλπ.

«Δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό» μας είπε πηγή του ΓΕΕΘΑ, για να προσθέσει: «Σήμερα στην περιοχή βρίσκεται η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Και αν θες πιο συγκεκριμένα, τώρα που μιλάμε, είναι το σκάφος του Λιμενικού και μία ελληνική ψαρόβαρκα, καθώς η κανονιοφόρος έχει «ανέβει» βορειότερα. Επίσης στα δικά τους νερά υπάρχουν και τρία μικρά σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής. Επεισόδιο όμως ούτε χθες υπήρξε ούτε και σήμερα».

Προφανώς πρόκειται για άλλη μία συνέχεια στο σήριαλ των τουρκικών «επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου» που έχει ξεκινήσει η Άγκυρα από την περασμένη Κυριακή και ποιος ξέρει πότε θα σταματήσει (και αν)!

Λ.Σ.Μ.