Τη Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ) του Στρατού Ξηράς επισκέφτηκε στην έδρα της, στο Στρατόπεδο «Νταλίπη», ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αρχηγός μιλώντας προς το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι για να πετύχει ο Ελληνικός Στρατός στην αποστολή του, επιβάλλεται να καλλιεργεί καθημερινώς και στο μέγιστο βαθμό τις στρατιωτικές του αρετές και κυρίως την πειθαρχία, οι οποίες σε συνδυασμό με την αισιοδοξία, το χαμόγελο και τη γενναιοψυχία θα συμβάλλουν στην παγίωση των ύψιστων αγαθών, της άμυνας και ασφάλειας.

Η ΣΔΙΕΠ, συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2003, μετά από σχετική απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Αμύνης Γιάννου Παπαντωνίου, ως αποτέλεσμα της συνενώσεως της Σχολής Επιτελών και της Σχολής Πτέρυγος Ψυχολογικών Επιχειρήσεων σε μια ενιαία Σχολή με την ονομασία «Σχολή Διοίκησης και Επιτελών» (ΣΔΙΕΠ).

Το Σεπτέμβριο του 2003 η ΣΔΙΕΠ ξεκίνησε τη λειτουργία της στο στρατόπεδο «Νταλίπη» στην Καλαμαριά, όπου εδρεύει μέχρι σήμερα.

Το 2016 με απόφαση της Ιεραρχίας διαλύεται η Πτέρυγα Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της ΣΔΙΕΠ.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 25 Εκπαιδευτικές Σειρές, και έχουν αποφοιτήσει 2.415 αξιωματικοί, εκ των οποίων 27 αλλοδαποί.

Συμφώνως με την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ, αποστολή της ΣΔΙΕΠ είναι: «1)Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς. 2)Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς. 3)Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ».