Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της κοινωνικής προσφοράς και συνδρομής του Στρατού Ξηράς κατά το τέταρτο τρίμηνο του παρελθόντος έτους 2016, στον τομέα της καλύψεως των αναγκών των κατοίκων των ακριτικών νησιών και ορεινών περιοχών στους τομείς της υγείας και της περιθάλψεως, συμφώνως με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ΓΕΣ. Και όλη αυτή η συνδρομή βεβαίως χωρίς να παραγνωρίζεται ή να υποβαθμίζεται η πρώτιστη και βασική αποστολή του ΣΞ, που είναι ασφαλώς η ασφάλεια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ο ΣΞ συνέδραμε ως εξής:

* Ιατρικό προσωπικό και κινητά ιατρεία με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΣΞ εξέτασαν 1.036 κατοίκους ορεινών περιοχών και ακριτικών νησιών της χώρας.

* Πραγματοποιήθηκαν αεροδιακομιδές 33 ασθενών με ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

* Συγκεντρώθηκαν 1.369 φιάλες αίματος, από εθελοντικές αιμοδοσίες στρατιωτικού προσωπικού.

* Διατέθηκε ασθενοφόρο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στο δήμο Πωγωνίου Ιωαννίνων, για διακομιδή ιδιωτών ασθενών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

* Διατέθηκε ασθενοφόρο της 80ης ΑΔΤΕ, για διακομιδή ιδιωτών ασθενών στο νοσοκομείο Κω.

* Διατέθηκαν στελέχη του Υγειονομικού της 79ης ΑΔΤΕ στη Σάμος, για την παροχή υγειονομικής περιθάλψεως στους κατοίκους του Αγαθονησίου.

* Διατέθηκε στρατιώτης-ιατρός της 95ης ΑΔΤΕ στη Ρόδο για την υγειονομική περίθαλψη κατοίκων της Τήλου.

* Διατέθηκε στρατιώτης βοηθός μικροβιολόγου εργαστηρίου της 95ης ΑΔΤΕ, στο νοσοκομείο Ρόδου.

* Διατέθηκε στρατιώτης-οδοντίατρος της 95ης ΑΔΤΕ, στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης (Καστελλορίζου).

* Διατέθηκαν αξιωματικοί Υγειονομικού ειδικότητος ψυχιάτρου, παθολόγου και αγγειοχειρουργού της 79ης ΑΔΤΕ στη Σάμο, στο νοσοκομείο του νησιού.

* Διατέθηκαν στρατιωτικοί ιατροί της 80ης ΑΔΤΕ στην Κως, για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους της Ψερίμου και των Αρκιών.

* Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο του Κέντρου Προλήψεως Χρήσεως Εξαρτησιογόνων Ουσιών του ΟΚΑΝΑ Χίου, σε οπλίτες της 96ης ΑΔΤΕ στο νησί.

* Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των στρατιωτιών-ιατρών στις Διαποντίους νήσους (Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί), θέμα που είχε προσφάτως – στις 2 Δεκεμβρίου 2016 – κατά την εκεί επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης