Σίγουρα δεν θα περίμενε ότι το χατίρι που θα έκανε στον πολυαγαπημένο της εγγονό – φοιτητή φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη- θα την έκανε διάσημη και οι φωτογραφίες της θα έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο λόγος για την 74χρονη Ελένη Χριστάκη από την Κρύα Βρύση της Πέλλας, όπου όλα ξεκίνησαν όταν τον περασμένο Οκτώβριο, ο 30χρονος εγγονός της Χριστόφορος Καρβουνίδης, είχε αναλάβει μια εργασία στη σχολή του, με θέμα την οικογένειά του.

Φωτογράφησε τη γιαγιά του μέσα στο σκοτάδι με μοναδικό φωτισμό τις γρίλιες από το στόρι στο σπίτι τους, ζητώντας της να ποζάρει με το φανελάκι, θέλοντας να στείλει το μήνυμα «Beauty has no age», δηλαδή, πως η ομορφιά δεν έχει ηλικία.

Αργότερα τις έστειλε στη στήλη PhotoVogue της ιταλικής Vogue και μετά από την επιλογή που έκαναν οι υπεύθυνοι του περιοδικού τις δημοσίευσαν στην ηλεκτρονική έκδοση, με αποτέλεσμα να γίνουν viral.

«Εμένα δεν μου άρεσαν οι φωτογραφίες. Στα νιάτα μου ήμουν όμορφη, αλλά σε αυτή την ηλικία να ποζάρω για περιοδικό ομορφιάς και μόδας; Είπα, όποιος το δει θα βάλει τα γέλια», είπε η Ελένη Χριστάκη στο «Έθνος της Κυριακής» που παρουσιάζει το σχετικό θέμα.