Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της άγριας δολοφονίας του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση στο Γέρακα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος Αρχιμανδρίτης φαίνεται να άνοιξε μόνος του την πόρτα στον δολοφόνο, αφού στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, παρά μόνο ένα σπασμένο έπιπλο και ένα μαξιλάρι γεμάτο αίματα μέσα στο μπάνιο.

Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα του, προήλθε από ασφυξία και εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι - ο δράστης προσπάθησε και να τον στραγγαλίσει - ενώ το άτυχο θύμα ήταν δεμένο με κορδόνια παπουτσιών και φορούσε πιτζάμες.

Μάλιστα, προκαλεί σοκ το γεγονός πως ο αδίστακτος δολοφόνος έσπασε τρία πλευρά του Αρχιμανδρίτη, ενώ μετά οι δράστες άρπαξαν τα αρχιερατικά εγκόλπια του ιερέα, τους σταυρούς που είχε. Αυτός είναι και ο λόγος που Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

Τον άτυχο Αρχιμανδρίτη αναζητούσε ένας φίλος του και ανησύχησε πολύ όταν δεν μπορούσε να τον εντοπίσει πουθενά.

Όσο οι ώρες πέρναγαν, η ανησυχία μετατράπηκε σε αγωνία και έτσι ο αρχιμανδρίτης ειδοποίησε την αστυνομία που έφτασε στο διαμέρισμα της οδού Ναυπλίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι αστυνομικοί μόλις μπήκαν μέσα αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα, ενώ μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε και το σκυλάκι του Αρχιμανδρίτη, το οποίο ήταν φοβισμένο και κουλουριασμένο σε μια γωνία.