Με την τελετή της ορκωμοσίας τους εντάχθηκαν σήμερα στην μεγάλη οικογένεια του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) 46 νέοι Δόκιμοι Λιμενοφύλακες (κατηγορίας Ειδικών Δυνάμεων), παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεου Β'.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Π. Κουρουμπλής, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία του όρκου που έδωσαν οι Δόκιμοι Λιμενοφύλακες προς το Σύνταγμα, την Πατρίδα και τη Σημαία, καθώς και τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για να βρεθούν πόροι, ώστε να εισαχθούν τελικώς στο Λιμενικό Σώμα οι 46 επιλαχόντες του διαγωνισμού του 2015. Επιπροσθέτως τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και κυρίως το ότι τα στελέχη του, καθημερινώς, αποδεικνύουν εμπράκτως το μεγαλείο της χώρας, που διέρχεται μεγάλη οικονομική κρίση, όπως σημείωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διάσωση περισσοτέρων από 150.000 ανθρώπων, κατά την προσφυγική κρίση, οι οποίοι βρέθηκαν στις ελληνικές θάλασσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 46 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες, οι οποίοι προέρχονται από τον πίνακα επιλαχόντων του διαγωνισμού κατατάξεως Δοκίμων Λιμενοφυλάκων έτους 2015, θα υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις του Σώματος, ενώ η εισαγωγή τους στη Σχολή έγινε μετά από Κοινή

Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκροτήσεως και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην προαναφερθείσα τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, παρευρέθησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Α’ και Β’ Υπαρχηγοί ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχοι ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης και Γεώργιος Μπαρκάτσας αντιστοίχως, καθώς και λοιποί ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος.