Ανησυχία έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική ο εκρηκτικός μηχανισμός που άφησαν άγνωστοι στο παρκάκι επί της οδού Λισύππου πίσω από το κτήριο του αστυνομικού τμήματος Δάφνης καθώς ποτέ μέχρι σήμερα οι αξιωμαικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν συναντήσει τέτοια συνδεσμολογία όπως αυτή που εντοπίστηκε στο τσαντάκι μέσης στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας τα ξημερώματα.


Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 02:50 στο κέντρο της 'Αμεσης Δράσης και είπε: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα».

 Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον βομβιστή καθώς η μια από αυτές είναι στα δύο μέτρα από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.


Αμέσως μετά, αστυνομικοί πήγαν στο πάρκο και είδαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός. Απέκλεισαν την περιοχή, ενώ άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών τον εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη και διαπίστωσαν ότι αποτελείτο, μεταξύ άλλων, από χειροβομβίδα, πυροκροτητή και χρονοδιακόπτη.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τον εντοπισμό τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, σε περίπτωση που έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών. Παράλληλα, αστυνομικοί σημειώνουν ότι στις 10 Μαρτίου 2010 σε αυτή την περιοχή είχε πέσει νεκρός, μετά από ένοπλη συμπλοκή, ο Λάμπρος Φούντας, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.