Το ενδεχόμενο τα πρόστιμα της Τροχαίας να είναι ανάλογα του εισοδήματος του παραβάτη του ΚΟΚ, φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας.

Απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις Μανιού-Τζούφη για «ταξικό δυστύχημα», με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Θήβα, ο κ. Μαυραγάνης είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «Κόκκινο» ότι κατ' αυτόν τον τρόπο τα πρόστιμα θα είναι το ίδιο αποτρεπτικά είτε κάποιος είναι άνεργος είτε έχει μεγάλα εισοδήματα, με συνέπεια τα πρόστιμα για τους «φτωχούς» παραβάτες να είναι πολύ χαμηλά.

«Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει και κοινωνικές ποινές εξυπηρέτησης θυμάτων τροχαίων από αυτούς που τα προκάλεσαν. «Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», τόνισε.