Επί τάπητος έχουν μπει στο υπουργείο Μεταφορών, σχέδια και προτάσεις για αλλαγή στον κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μετά το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη όχημα που κινείτο με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον τομέα της οδικής ασφάλειας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 105,5 Στο Κόκκινο.

Πρόσφατα, όπως είπε, υπήρξε επαφή με τη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για την οδική ασφάλεια, όπου έγιναν από το υπουργείο δύο προτάσεις σε καινοφανή κατεύθυνση.

Η μία αφορά στην αναλογικοποίηση των προστίμων σε σχέση με το εισόδημα. Όπως ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης: «Είναι προφανές ότι άνθρωποι άνεργοι ή με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούσαν να συνετιστούν με ένα πρόστιμο 20, 30, 50 ευρώ. Τα ίδια ακριβώς ποσά για κάποιον με εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ είναι ασήμαντα... Όλοι πρέπει να συνετίζονται από τα πρόστιμα, αυτός είναι ο σκοπός τους, αλλά και να λειτουργούν αποτρεπτικά».

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη διαδικασία στην Επιτροπή, περιμένουμε τις απόψεις τους, είδαμε θετική ανταπόκριση από το Κοινοβούλιο», όπως ανέφερε.

Η δεύτερη αφορά στην εισαγωγή, «εναλλακτικά ή υποχρεωτικά, ως ποινή, στις περιπτώσεις που προκαλούνται δυστυχήματα που έχουν ως συνέπεια και τραυματισμό, η υποχρεωτική συμμετοχή σε προγράμματα εξυπηρέτησης των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακώσεις σωματικές, βλάβες ή μόνιμες αναπηρίες, από τροχαία, των ατόμων που είχαν συμμετοχή σε αυτά».