Κάτω από άκρα μυστικότητα αναχώρησε την Πέμπτη για την Σόφια της Βουλγαρίας η οικογένεια Βακάκη προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποτέφρωση της σορού του 23χρονου γιού που έχασε τη ζωή του οδηγώντας τη μοιραία Πόρσε. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε – με τους ίδιους χαμηλούς τόνους και χωρίς να μαθευτεί - η νεκρώσιμη ακολουθία στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του Γιώργου Βακάκη μεταφέρθηκε οδικώς στη Σόφια από την Τετάρτη, ενώ τα μέλη της οικογένειας, ο πατέρας η μητέρα του και οι δύο αδελφές του, ταξίδεψαν την επομένη αεροπορικώς, για την τελετή της καύσης. Μάλιστα προκειμένου να μην διαρρεύσουν πληροφορίες αλλά και για λόγους ιδιωτικότητας το ταξίδι της οικογένειας πραγματοποιήθηκε με νοικιασμένο αεροσκάφος.

Το ίδιο συνέβη και με την κηδεία, που έγινε την Τετάρτη στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, με παρόντες μόνο την οικογένεια, μια έμπιστη γυναίκα από το προσωπικό που κρατούσε την μητέρα και άλλο ένα άτομο. Μόνο αυτοί αποχαιρέτησαν το λευκό φέρετρο που είχε στολιστεί με λουλούδια και το οποίο μετά την νεκρώσιμη ακολουθία που διήρκησε μία ώρα ξεκίνησε για το ταξίδι προς την Βουλγαρία.

Η οικογένεια έντονα φορτισμένη μετά την τελετή, επέστρεψε στην κατοικία των Βορείων προαστίων, προκειμένου τα μέλη της να ηρεμήσουν από την πολύ έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την επιθυμία στενότατων φίλων του Γιώργου να επισκεφθούν τους γονείς και τα αδέρφια του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Το σπίτι παρέμενε ερμητικά κλειστό σε όλους και η είσοδός του άνοιξε την Πέμπτη για το ταξίδι στην Σόφια.

Σε μια τελετή που κράτησε περίπου δύο ώρες ο Απόστολος Βακάκης, η πρώην σύζυγός του και οι δύο του κόρες αποχαιρέτησαν για πάντα τον Τζώρτζη τους, όπως τον έλεγαν. Όταν όλα τελείωσαν παρέλαβαν την τεφροδόχο και επέστρεψαν στην Αθήνα, κάτω από άκρα μυστικότητα και απέραντη θλίψη, προσπαθώντας πια να επιστρέψουν σταδιακά και όσο αυτό είναι εφικτό σε μια πραγματικότητα, από την οποία θα λείπει ο Γιώργος τους, ένα παιδί παθιασμένο με την ζωή, που έφυγε τόσο ξαφνικά, μια Κυριακή σε ένα δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την σφοδρότητά του.